לא פעם אני מוצא עצמי עם שאריות,
שאריות לחם מחמצת שעמלתי עליו לא מעט,
ירקות שישבו במקרר ועוד מעט זמנם יחלוף,
אני לא אוהב לזרוק אוכל, יש לי בהיכון מתכונים בדיוק למקרים האלו.
המתכון הבא פשוט וקל ומה שהכי יפה בו שהוא מייצר מנה ראשונה טעימה להפליא ומאוד מרשימה!

את סלט הפלפלים ניתן להכין מראש, הטעם שלו יעמיק וישתבח לאחר יום יומיים במקרר
טיפ!
מצרכים
לברוסקטה:
מספר פרוסות לחם
עלי בזיליקום
שמן זית
גבינת פרמז׳ן
לסלט הפלפלים:
2 פלפלים
חציל
שום
לימון סחוט
כף חומץ
אופן הכנה
לפרוסות הלחם -
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1.5 ס״מ, במידה והלחם מעט יבש ניתן להרטיב אותו במעט מים,
מזלפים עליו משני הצדדים שמן זית ומניחים במחבת על אש בינונית,
מדי פעם הופכים עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.
מניחים את פרוסת הלחם ומרכיבים את המנה-
מניחים בנדיבות מסלט הפלפלים והחצילים,
מניחים מעל מספר עלי בזיליקום,
מזלפים שמן זית ומעל מפזרים בנדיבות גבינת פרמז׳ן מגוררת או גבינת גרנה פדנו.
* ניתן לזלף מעט חומץ בלסמי מצומצם מעל, בתיאבון!
לסלט הפלפלים והחצילים:
שמים מספר פלפלים בתנור על מצב גריל, נייר כסף מתחת כדי להגן מהנוזלים.
ברגע שהקליפה משחירה מסובבים את הפלפלים עד שכל הפלפל מושחר,
מוציאים ומייד שמים בשקית ניילון קשורה, מניחים ל 10 דקות.
לאחר 10 דקות פותחים את השקית וקולפים את הקליפה בעזרת הידיים.
בסיום קוצצים את הפלפלים ושמים בקערה.
את החציל קולפים, ממליחים ומניחים בצד לחצי שעה כדי שיגירו נוזלים,
סופגים את הנוזלים ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום כהה.
מניחים על נייר סופג.
מרכיבים את הסלט - פורסים את החצילים המטוגנים לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומוסיפים לקערה,
מוסיפים שן שום כתושה, מיץ מחצי לימון סחוט, מעט שמן זית וכף חומץ. מתבלים בפלפל ומלח.