top of page

גיוזה במילוי פרגית

זמן הכנה:

30 דקות

מספר מנות:

4

רמת קושי:

קל

כיסון בצק מאודה במלית פרגית טעימה

ניתן לעשות כמות גדולה ולהקפיא את הכיסונים, כשרוצים להכין נשאר להפשיר שעה ולשלוח למחבת

טיפ!

מצרכים

לבצק: 300 גרם קמח לבן

75 מ״ל מים רותחים

רבע כפית מלח


למלית:

300 גרם פגרית או חזה עוף כפית ג׳ינג׳ר טרי טחון

כפית שום קצוץ

4 פטריות שיטאקי מושרות במים וקצוצות

2 גבעולי בצל ירוק

200 גרם כרוב לבן קצוץ

כף שמן שומשום

כף רוטב סויה


לרוטב:

חצי כוס רוטב סויה איכותי

לימון שלם סחוט

חצי כפית שמן שומשום

מספר פרוסות צ׳ילי אדום לאוהבי החריף


אופן הכנה

מכינים את הבצק:

מערבבים את הקמח עם המלח ולאחר מכן מוסיפים לאט את המים הרותחים,

מערבבים תוך כדי (בזהירות עם הידיים, הבצק מאוד חם!)

כשהכל נאסף לגוש מעבירים למשטח לישה ולשים עד שהבצק הופך חלק, ניתן לתת לו לנוח מעט בין לבין.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתקררות בזמן הכנת המלית.


הכנת המלית:

מערבבים את חומרי המלית עד שמתקבלת עיסה מעט דביקה.


מכינים את הכיסונים:

חולקים את הבצק לרבעים, עוטפים בבצק את החלקים שאינם בשימוש.

מרדדים רבע בצק עם מערוך או עם מכונת רידוד פסטה במידה ויש עד לעובי של 2 מילימטר.

קורצים עיגולים בעזרת כוס.

מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וסוגרים באחת מהשיטות האהובות עליכם.


מרתיחים מים,

מניחים את הכיסונים במחבת עם מעט שמן, מטגנים עד שהתחתית שחומה.

מוסיפים מים רותחים עד לאמצע הכיסונים, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.מאדים למשך 10 דקות

או עד שה״כרבולת״ של הכיסון מוכנה.


למטיבי לכת ניתן לערבב כוס מים עם כף קמח, להוסיף לגובה חצי סמטימטר לאחר שהמים מתאדים לגמרי,

ממתינים עד שנוצרת מעין ״תחרה״ מהקמח.


מסדרים על צלחת, מפזרים מעט רוטב, מגישים ליד קערית עם הרוטב, בתיאבון!

ניתן לקשט בבצל ירוק חתוך לטבעות או צ׳ילי

רוצים עדכונים חמים?

תודה על ההרשמה :)

Follow us:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2023 All rights reserved Simple-Food

bottom of page