top of page

כרוב ממולא

זמן הכנה:

שעתיים

מספר מנות:

6 סועדים

רמת קושי:

בינוני

קבלו מתכון לכרוב ממולא רומני הכי טעים שיש. קטן, חמצמץ.. פשוט לטרוף את הסיר!

ישנן שלוש דרכים לטפל בכרוב כדי להפריד את העלים שלו בקלות כדי שלא יקרעו :

-להקפיא את הכרוב מראש ואז להפשיר (שיטה של סבתא)

-לחמם במיקרו 8 דקות, להפריד את העלים הרכים ולהחזיר לסיבוב נוסף

-להרתיח מים בסיר גדול , להכניס את הכרוב עד שהעלים שלו ייפרדו ויתרככו.

טיפ!

מצרכים

לממולאים:

1 ראש כרוב גדול

2 בצלים בינוניים

1/2 ק"ג בשר טרי טחון

1/2 כוס אורז

1 כף קטשופ

מלח

פלפל שחור גרוס

כחצי צרור שמיר

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון שלם (ניתן יותר אם אוהבים חמוץ)

1 כפית סוכר

אופן הכנה

קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.

חצי מכמות הבצלים שומרים לרוטב והחצי השני נכנס לעיסת הבשר.

שוטפים את האורז ומטגנים מעט, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים עד שייספגו באורז.

בקערה מכניסים את הבשר, האורז, את חצי מכמות הבצל שטיגנו, אורז, כף קטשופ, שמיר קצוץ, מלח, פלפל ומערבבים.

בסיר רחב ושטוח נשים 3 כפות שמן זית ונכסה את תחתית הסיר עם כמה עלי כרוב, את הבצל המטוגן של הרוטב נפזר מעל העלים.

חוצים את עלה הכרוב לאורכו, מסירים את העורק הלבן והקשה ובתחתית שלו מניחים ככף ממלית הבשר (תלוי בגודל העלה).

מקפלים את שני צדי העלה על הבשר, כמו מעטפה, ומגלגלים בצורה הדוקה עד קצה עלה הכרוב.

נסדר את הכרוב הממולא בסיר בצפיפות ובמעגלים, כאשר קו התפר למטה כך שלא יפתח בזמן הבישול.

בקערה נערבב את כל המצרכים לרוטב (כדאי לבדוק את מידת החמיצות). ניצוק את הרוטב מעל הכרוב הממולא וניצוק מים עד לכיסוי העלים (לכן כדאי לבדוק כמה הרוטב חמוץ לפני כן..)

כדאי לשים צלחת מעל כדי שהכרוב לא יתרומם ונכסה את הסיר.

מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

רוצים עדכונים חמים?

תודה על ההרשמה :)

Follow us:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2023 All rights reserved Simple-Food

bottom of page