אין כמו סלט קר, טרי, רענן להתחיל איתו ארוחה.
עם הדג במתכון הזה תוכלו לשחק, בין כל דגי הים ובמיוחד הלבנים - כמו בס, בס ים, מוסר ומוסר ים או סלמון ואפילו דניס.
אני אוהב לשלב פרי עם מתיקות שתקפוץ בפה בזמן הביס. הפעם
הלכתי על מלון ספרדי צהוב, הוא מעט יותר נוקשה ומתוק מאוד.

כדאי להתמקד כל פעם בפרי אחר ולהדגיש אותו ולא לשלב מספר פירות.
טיפ!
מצרכים
מצרכים:
200 גרם פילה דג ללא עור וללא עצמות
מלון ספרדי חתוך לקוביות
בצל קטן
כוסברה
מספר גבעולי נענע
עגבניה (עדיף לא בשלה)
פלפל אדום חריף
לרוטב:
נוזל העגבניה
לימון סחוט טרי
שתי כפות שמן זית
2 כפות רוטב פונזו
מלח גס
פלפל שחור
להגשה:
קרח כתוש
נייר אפיה
אופן הכנה
חותכים לקוביות קטנות את הדג,
את המלון, את הבצל.
קוצצים דק את עשבי התיבול,
חותכים את העגבניות לרבעים ומרוקנים את הנוזלים לתוך קערית, קוצצים את העגבניה לקוביות.
מרוקנים את הפלפל מהגרעינים וקוצצים- אנו רוצים חריפות מעודנת מערבבים הכל, שומרים במקרר עד ההגשה.
לרוטב- משתמשים בנוזלי העגניה בקערית, מוסיפים שתי כפות רוטב פונזו, אם אין ניתן לשים רוטב סויה ולהוסיף עוד לימון למתכון. סוחטים לימון, מוסיפים שמן זית, פלפל גרוס מעט מלח גס (במידה ולא השתמשתם בורטב סויה)
20 דקות לפני ההגשה מערבבים את הרוטב עם הסלט ומגישים על קרח
(ככל שהמנה קרה הטעמים של הדג מודגשים, מומלץ!)



-svg_edited.png)