top of page

עלי סלק ממולאים

זמן הכנה:

30 דקות

מספר מנות:

4 סועדים

רמת קושי:

בינוני

את התבשיל הזה אני כל כך אוהב, הכנתי אותו תמיד לברכות לראש השנה, הברכה על הסלק.
יש משהו קסום בממולאים, חיבור כל כך יפה בין העלה העוטף את המילוי, עם הרוטב. הריחות אשר אופפים את הבית ממלאים אותי בזכרונות ילדות.

במידה ונשאר מילוי - ניתן למלא בצל / סלקים / קישוא, ניתן להוסיף מלח לימון כדי לקבל חמיצות קיצונית, רק לא לשכוח להוריד את המלח והלימון מהמתכון

טיפ!

מצרכים

חבילת עלי מנגולד טריים

שני גזרים חתוכים לעיגולים


לרוטב:

חצי ליטר מים רותחים 4 כפות רסק עגבניות 2 לימונים סחוטים

חמש כפות סוכר

פלפל שחור גרוס

מלח


למלית:

250 גרם בשר טחון

20 גרם שומן כבש (ליה)

כוס אורז שטוף ומסונן

שני גזרים מגורדים בפומפיה

מספר גבעולי מנגולד ללא העלה

בצל בינוני קצוץ

שתי כפות שמן

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן הכנה

תחילה חולטים את עלי המנגולד בקערת מים רותחים לחמש דקות, לאחר מכן מעבירים את העלים לקערת מים קרים למספר דקות ומסננים.

מכינים את המלית - מטגנים בצל קצוץ וגבעולי מנגולד קצוצים בשמן עד שהם מזהיבים, מניחים לצינון. מערבבים את הבשר עם הליה, האורז השטוף, הבצל והמנגולד המטוגנים, השמן והגזר המגורד. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד. מניחים בסיר רחב את עלי המנגולד והגבעולים הקצוצים,

מפזרים מעל את עיגולי הגזר,


לוקחים עלה מנגולד, מורידים לו את העורק הלבן, שמים מהמלית במרכז העלה, מקפלים את השוליים הצדדיים למרכז ומגלגלים בעדינות, מקפידים לא להדק יתר על המידה. מסדרים את העלים הממולאים בסיר מעל הגזרים והגבעולים. בסיום - מערבבים את חומרי הרוטב עד שהכל נמס, שופכים בעדינות מעך העלים הממולאים, מביאים לרתיחה חמש דקות ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כשעה. מומלץ לבדוק מדי פעם שהנוזלים אינם מתאדים.

רוצים עדכונים חמים?

תודה על ההרשמה :)

Follow us:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2023 All rights reserved Simple-Food

bottom of page