top of page
פלאפל.. כמה שזה נראה פשוט להכנה, זה לא.
היחסים בין החומרים חשובים כדי שהפלאפל ייצא אווירירי מספיק אך לא יתפרק בזמן הטיגון, ובנוסף תמיד חשוב להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. הסוד כאן הוא כמון טרי!
אבא של רעות הוא אחד האנשים שאני מכיר שפלאפל זו המנה האהובה עליו! הוא יכול לאכול את זה בכל שעה ביום ואין ספק שהוא טעם פלאפל בהרבה מקומות אבל, בלי להשתחצן, הפלאפל שלי הוא אחד האהובים עליו, בין היתר בגלל הטריות שלו, השמן הנקי שלא עבר כמה וכמה טיגונים..
אם בא לכם להכין ארוחה כיפית ומנחמת, כזאת שאתה יכולים לעשות גם כשאתם מארחים את המשפחה ליום ההולדת, הנה מתכון מנצח לפלאפל שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
לפני שאתם ניגשים להכין, כדאי להשרות את גרגירי החומוס במשך 24 שעות לפחות, מומלץ להחליף להם מים שלוש ארבע פעמים.

מומלץ להוסיף את התבלינים לאחר סינון המים כדי לקבל טעם מקסימלי
ניתן לאדות את הפיתות בתנור מעל תבנית מים רותחים כדי להחזיר אותן למצב טריות יוצא דופן
טיפ!
מצרכים
לעיסה:
חצי קילו גרגירי חומוס מושרים
בצל בינוני
חצי ראש שום קלוף
צרור כוסברה טריה
כף כמון טרי טרי
חצי כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי שקית אבקת אפייה
כף פירורי לחם
אופן הכנה
לטחון את כל המצרכים עם כוס מים,
לאחר הטחינה יש לסנן את הנוזלים ולתת לעיסה לנוח לפחות שעה.
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג
מטגנים בשמן עמוק
נהנים מהחיים
bottom of page



-svg_edited.png)