top of page

קובנה

זמן הכנה:

שעה

מספר מנות:

6 סועדים

רמת קושי:

קל

"שבת בבוקר יום יפה.."

במקרה הזה אמא לא שותה קפה, לא שותה קפה בכלל, כי היא לא אוהבת.. לכו תבינו

אבא עומד ומכין קובנה ריחנית!

כדאי להוציא את הקובנה ולהמשיך לאפות אותה מחוץ לתבנית לקבלת מרקם אקסטרה קריספי!

טיפ!

מצרכים

לבצק:

1 קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים 

חצי כוס סוכר

כף מלח

1 ביצה

2.5 כוסות מים קרים

אופן הכנה

לשים הכל יחד 10 דק

מתפיחים להכפלת נפח 

משמנים סיר ג'חנון בחמאה 

ממיסים 150 גר חמאה

מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס

כל כדור מרדדים לעלה ומורחים בנדיבות בחמאה, מגלגלים לרצועה ועושים קשר. 

מניחים בסיר.

שופכים מעל הכל את שארית החמאה.

 

בשלב זה ניתן לפזר פרג / קצח / קימל לפי הטעם.

 

מתפיחים בסיר להכפלת נפח, מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 40 דק.

מחלצים את הקובנה מהסיר ומחזירים לתנור ל 5 עד 10 דק נוספות להשחמה.

 

הצעת הגשה: ליד שמנת של פעם, סחוג, עגבניות מגורדות וביצה קשה.

רוצים עדכונים חמים?

תודה על ההרשמה :)

Follow us:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2023 All rights reserved Simple-Food

bottom of page