הריבה הזאת משלבת מגוון של טעמים, מעט מתיקות ונגיעות של חמיצות.
בואו נחבר טעמים משובחים, את רכות הריבה המתוקה ואת ריחניות עגבניות השרי.

כדאי לעקר את הצנצנת על מנת לשמור את אריכות הימים של הריבה, יש למזוג מים רותחים לצנצנת ולהשאיר כ 10 דקות
טיפ!
מצרכים
לריבה:
1 קילו עגבניות שרי בשלות, חתוכות לרבעים
500 גרם סוכר לבן (אפשר לשים פחות במידה ורוצים ריבה פחות מתוקה)
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
½ כפית קינמון
מעט פלפל שחור גרוס
חצי מקל וניל / חצי כפית תמצית וניל (לא חובה)
אופן הכנה
בסיר גדול, מעבירים את העגבניות החתוכות לרבעים.
מוסיפים את הסוכר הלבן, מיץ הלימון, המלח והפלפל שחור.
מערבבים היטב את כל המצרכים בסיר ומנמיכים את הלהבה לרמה נמוכה.
מבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-60 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומסמיכה.
הריבה תהפוך לצבע כתום-אדום מרהיב מצבען הטבעי של העגבניות.
מעבירים את הריבה לאחר הצינון לצנצנת נקייה ומעוקרת ומכסים היטב.
מומלץ להשאיר שטח של כמה ס"מ בראש הצנצנת כדי לאפשר לריבה להתרחב במהלך הקירור.
מניחים את הצנצנת במקרר למשך 24 שעות לפחות, על מנת שהטעמים יתחברו ויתערבבו היטב.